Πολιτικοί και περιβάλλον (Ποιον σίγουρα δεν θα ψηφίσω)

alogomouris1alogomouris2

kountoura1kountoura2

mpotopoulos1

zouni

Τους ακούω όλους, μέρες τώρα. Μα βίτσιο μπορεί να το πει κανείς, μα τρομολαγνεία, όπως και να έχει τους παρακολουθώ καθημερινά, στα δελτία, στις εφημερίδες, όπου σταθώ κι όπου βρεθώ. Δεν θέλω να είμαι αδιάφορος και απολιτικός,  με αποτέλεσμα, να ψάχνω κάποιον απεγνωσμένα να με πείσει ότι αξίζει την ψήφο μου. Και να πω την αλήθεια δεν έχω δει και τίποτα αξιόλογο. Σίγουρα όμως, έχω βρει αρκετούς λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να ψηφίσω κάποιους απ’ αυτούς. Και ειδικά όταν αισθάνομαι πως μερικοί με κοροϊδεύουν.

Προ αρκετών ημερών άρχισαν να καταφθάνουν στο σπίτι μου τα πρώτα φυλλάδια των πολιτικών με την αφεντομουτσουνάρα τους. Πολλά από αυτά μάλιστα έρχονταν με το όνομα μου τυπωμένο στην ετικέτα και μπορώ να βεβαιώσω τους πάντες πως δεν ανήκω σε καμιά παράταξη, δεν είμαι γραμμένος τουλάχιστον σε κανένα κατάστιχο. Και να πω την αλήθεια άρχισα να προσβάλλομαι όταν λάμβανα αλληλογραφία από το ΛΑΟΣ, από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ κλπ. Από που κι ως που πρέπει να τίθεται η οποιαδήποτε υπόνοια στον οποιονδήποτε γείτονά μου σχετικά με τις πολιτικές μου προτιμήσεις, ειδικά όταν αυτές τις εκφράζω, παραταξιακά τουλάχιστον, αυστηρά και μόνον στην κάλπη. Αν μιλούσαμε για προσωπικά δεδομένα και λοιπά τέτοια πολιτισμένα, έχω την αίσθηση ότι μπορεί να είχαμε πάρα πολλά να πούμε. Για να μην παραλείψουμε και τα δεκάδες sms που κατακλύζουν τα κινητά όλων αυτές τις μέρες. Τουλάχιστον όμως αυτά είναι πιο προσωπικά και δεν μολύνουν το περιβάλλον.

Τέλος πάντων, αρχικά δεν έδωσα μεγάλη σημασία και πέταγα τα φυλλάδια απευθείας στη σακούλα της ανακύκλωσης. Όταν όμως αυτά άρχισαν να πληθαίνουν επικίνδυνα, τότε πραγματικά αισθάνθηκα ότι ζω ένα θέατρο παραλόγου. Όλος αυτός ο θίασος που ευαγγελίζεται την προστασία του περιβάλλοντος, με πλημμυρίζει με φυλλάδια επί φυλλαδίων, όχι μόνο εμένα, πολυκατοικίες, τετράγωνα, συνοικίες ολόκληρες. Δέντρα επί δέντρων στο πιεστήριο για να φανούν τα μούτρα των φαύλων που τόσο απροκάλυπτα φανερώνουν την ασυνέπεια μεταξύ λόγων και έργων, μεταξύ θεωρίας και πράξης. Και τότε σκέφτηκα να κάνω αυτήν τη δημοσίευση, για όσους την δουν, με τα φυλλάδια που έχω μαζέψει τις τελευταίες δυο μέρες και υπόσχομαι να ανεβάσω και όσα ακόμα λάβω μέχρι να φύγω για εκλογές.

Δύο του ΠΑΣΟΚ και δύο τις ΝΔ έχω μέχρι τώρα στα χέρια μου. Έχω λάβει κι άλλα, από άλλους χώρους, αλλά καθότι τα πέταξα, δεν θα τα αναφέρω. Απλά σημειώνω με ενδιαφέρον ότι τα φυλλάδια της ΝΔ ήρθαν σε φάκελο, με τα ψηφοδέλτια της περιφέρειας καθενός διαφημιζομένου σε τρία αντίτυπα και με το σταυρό ήδη έτοιμο! Ορκίζομαι, δεν τα σημάδεψα εγώ! Τι να πει κανείς… 50 χρόνια πίσω από τα πρόβατα….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s