Coeur De Pirate – Trauma (2014)

Coeur de Pirate - Trauma (2014)

Στην περίπτωση της Καναδής Beatrice Martin, ή αλλιώς Coeur De Pirate, έχω αναφερθεί και στο παρελθόν, με την ευκαιρία τότε της κυκλοφορίας του δεύτερου δίσκου της. Η ενδιαφέρουσα Καναδή επανέρχεται πλέον με τον τρίτο δίσκο της Trauma, δίσκος ο οποίος στην ουσία αποτελεί το soundtrack της τέταρτης σαιζόν της ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς που προβάλλεται στον Καναδά. Η σύλληψη σχετικά με τη σειρά soundtrack είναι ενδιαφέρουσα: κάθε σαιζόν ένας καλλιτέχνης (Καναδός), αναλαμβάνει να ερμηνεύσει τα κομμάτια που συνθέτουν το εκάστοτε soundtrack. Σε αυτό το πλαίσιο, η Coeur De Pirate ανέλαβε την πέμπτη σαιζόν και το soundtrack της, το οποίο κυκλοφόρησε στις αρχές του 2014.

Δεν έχει τύχει να ακούσω τους προηγούμενους σχετικούς δίσκους, ωστόσο στο δίσκο αυτό η μικρή Martin (μόλις 25 χρονών) διασκευάζει γνωστά και επιτυχημένα κομμάτια όπως των Bill Withers, Amy Winehouse, Rolling Stones, μέσα από ένα σχετικά ομοιογενές ύφος, υποθέτω σύμφωνο με τις ανάγκες της σχετικής τηλεοπτικής παραγωγής. Οφείλω ωστόσο να ομολογήσω πως αυτό είναι κάτι το οποίο έρχεται σε δεύτερη μοίρα καθώς, προσωπικά τουλάχιστον, διαπίστωσα ότι ο δίσκος αυτός εξυπηρετεί κάποιες συγκεκριμένες ανάγκες, μόνο μετά από το σχετικό ψάξιμο. Και αυτό το λέω διότι θέλω να τονίσω πως η προσπάθεια της Martin είναι αυτόνομη και αυτάρκης αισθητικά και δεν μειώνεται καθόλου εξαιτίας της αφορμής της δημιουργίας του.

Με το δίσκο αυτό η πολλά υποσχόμενη Καναδή αποδεικνύει ότι έχει τόσο το ταλέντο, όσο και την αισθητική για να μας δώσει εξαιρετικά ενδιαφέρουσες δημιουργίες. Έχει διασκευάσει κάποια δύσκολα κομμάτια χωρίς να τα προσβάλει στο παραμικρό, δίνοντάς τους ένα ύφος «υποτονικότητας», με έμφαση στις κατά βάση απλές ενορχηστρώσεις που αναδεικνύουν τη ζεστή και διαυγή φωνή της. Λαμπρό σχετικό παράδειγμα το You Know I’m No Good της Amy Winehouse. Δεν είναι βέβαιο φυσικά ότι η οπτική αυτή θα αρέσει σε όλους ή ότι όλες οι διασκευές είναι εξίσου επιτυχημένες, ωστόσο είναι σίγουρα συνεπείς προς το συνολικό ύφος του δίσκου. Τον οποίον δίσκο τελικώς (και σε αντίθεση με πολλές παρόμοιες περιπτώσεις), τον βρίσκω αρκετά ενδιαφέρον, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη το νεαρό της ηλικίας της ερμηνεύτριας, της οποίας ωστόσο είναι ήδη η τρίτη της ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά. Η χωρίς έπαρση ερμηνεία και συνολική παρουσία της Coeur De Pirate δημιουργεί για ακόμα μια φορά υψηλές προσδοκίες και δεν μένει παρά να ελπίσουμε η επόμενη προσωπική της δουλειά αφενός να εξακολουθήσει να είναι εξίσου συνεπής, αφετέρου να μην καθυστερήσει υπερβολικά!

http://thepiratebay.se/torrent/9481352/Coeur_De_Pirate_-_Trauma_%5B2014%5D_320

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s