Paolo Nutini – Caustic Love

Paolo Nutini - Caustic Love (2014)

Τον συμπαθή Paolo Nutini τον είχα ακούσει στο επιτυχημένο κομμάτι του Candy, που έγινε και αρκετά μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία. Ωστόσο, οφείλω να ομολογήσω πως δεν είχα δώσει μεγαλύτερη σημασία, επιτυχίες της συγκυρίας υπάρχουν πολλές και δεν είναι πάντα δυνατόν να τις παρακολουθείς όλες. Νόμιζα λοιπόν πως ο Paolo είναι ακόμα ένα χαριτωμένο παράγωγο της γειτονικής Ιταλίας, που έχει παράδοση στην ανάδειξη ανάλογων ταλέντων. Όταν όμως άκουσα στο ραδιόφωνο το Iron Sky, κομμάτι από τον τελευταίο του δίσκο, τότε πείστηκα πως το θέμα Nutini ήταν αρκετά σοβαρότερο και άρχισα να ψάχνω. Το πρώτο που ανακάλυψα είναι πως ο Paolo Nutini, όσο Ιταλός κι αν ακούγεται στο όνομα, όσο «Αμερικανός» κι αν ακούγεται στον ήχο, είναι στην πραγματικότητα Σκοτσέζος! Επίσης είναι και σχετικά νεαρός, μόλις 28 ετών, ενώ ο δίσκος αυτός αποτελεί την Τρίτη του δουλειά.

Όπως είπα και πρωτύτερα, η πρώτη μου επαφή με το δίσκο έγινε μέσα από το Iron Sky, ένα κομμάτι όπου αν δεν είχε διευκρινίσει 2 φορές ο παραγωγός στο ραδιόφωνο ότι ανήκει στον Nutini, δεν νομίζω ποτέ να πέρναγε από το μυαλό μου. Και αυτό γιατί δεν έχει καμία σχέση με το προφίλ που είχα σχηματίσει στο μυαλό μου για τον καλλιτέχνη αυτόν, ούτε σαν ύφος ούτε όμως και σαν χροιά φωνής. Η ένταση του κομματιού, οι σχεδόν trip hop αναφορές του, οι κλιμακώσεις του, όλα σαν σύνολο, προσωπικά με εντυπωσίασαν. Και ευτυχώς δεν είναι το μόνο κομμάτι στο δίσκο που το καταφέρνει αυτό, όπως με χαρά διαπίστωσα ακούγοντάς τον όλον, ξανά και ξανά. Ο ταλαντούχος Σκοτσέζος έχει καταφέρει να συνδυάσει ετερόκλιτες μουσικές αναφορές που εκτίνονται από soul, rock και funk μέχρι σύγχρονους ηλεκτρονικούς ήχους, δίνοντας μια προσωπική άποψη και δυναμική σε αυτόν τον εξαιρετικό δίσκο. Μοιάζει σαν να έχει ρουφήξει πολλά και ενδιαφέροντα κομμάτια από το μουσικό παρελθόν και να τα έχει ενώσει στο σήμερα με επιδέξιες ισορροπίες και πρωτότυπες ιδέες.

Δεν είναι πολλοί οι δίσκοι που σε προκαλούν να τους παίξεις ξανά και ξανά, ανακαλύπτοντας διαφορετικές αιτίες κάθε φορά για να σου αρέσει όλο και περισσότερο. Ο Nutini απείχε από κάποια δισκογραφική δουλειά για 5 χρόνια μετά την κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου του το 2009. Επανέρχεται λοιπόν στο προσκήνιο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με μια εξαιρετικά άρτια και άκρως ενδιαφέρουσα προσπάθεια , που προσωπικά μού διέλυσε κάθε προηγούμενη εικόνα που ασυναίσθητα είχα δημιουργήσει για εκείνον, για να την αντικαταστήσει με εκείνη ενός ακμαίου καλλιτέχνη, με ενδιαφέρουσα αισθητική, που τυχαίνει να μου αρέσει πολύ!

http://kickass.so/paolo-nutini-caustic-love-2014-320-t8972200.html

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s